Contact Us: info@woodawards.com

The Crow’s Nest

The Crow’s Nest

Private

Location: Dorset
Architect: AR Design Studio
Structural Engineer: Eckersley O’Callaghan
Main Contractor/Joinery Company: Mew Developments
Timber Cladding: Russwood
Tiles: Stone and Ceramic Warehouse
Bathroom Furniture: Bathroom Warehouse Winchester
Kitchen: The Myers Touch
Wood Species: Siberian Larch

The clients required additional space, however, concerns about movement in the land led AR Design Studio to replace the existing house rather than build an extension. A floating structural frame, which acts as an adjustable raft in case of future movement, has been laid on top of dwarf walls built on a concrete slab. The design concept, formed on the idea of movement and fracturing, starts as a traditional cabin that splits, twists and rotates into four pods. The outcome is a beautifully haphazard larch clad house against a wooded backdrop. The defined entrance pod leads into the central pod where kitchen, dining and living room are situated. Extensive sliding glass offers uninterrupted views of the English Channel beyond a floating timber deck.