Contact Us: [email protected]

Alconbury Weald Club

Alconbury Weald Club

Commercial & Leisure

Revolution Slider Error: Slider with alias Alconbury not found.

Maybe you mean: 'home' or 'AboutUs' or 'categories' or 'enter' or 'keydates' or 'sponsors' or 'news' or 'contact' or 'winner' or 'Pantori' or 'SkyHealth' or 'Gloucester' or 'Stihl' or 'Welcome' or 'Harmondsworth' or 'Maggie' or 'Mellor' or 'Springfield' or 'Stanbrook' or 'Spitalfields' or 'Tufnell' or 'Portledge' or 'Planks' or 'Hollow' or 'AnstyPlum' or 'ContourHouse' or 'Woodpeckers' or 'Kingston' or 'Twist' or 'LogCabinet' or 'Dyehouse' or 'SebastianCox' or 'StretchExtend' or 'WellProven' or 'Geometry' or 'Milena' or 'Velo' or 'ercol' or 'Doors55' or 'OneSheet' or 'coto' or 'tgb' or 'ra1' or 'hp1' or 'Aw1' or 'BS1' or 'CT1' or 'TT1' or 'cc1' or 'g1' or 'mo1' or 'WCS1' or 'NBP1' or 'HD1' or 'N1' or 'OLH1' or 'TCN1' or 'HP' or 'SSH1' or 'WT1' or 'F1' or 'KS1' or 'NC1' or 'PS1' or 'BMC1' or 'FFS1' or 'SMS1' or 'TS1' or 'H1' or 'HDC1' or 'RS1' or 'S1' or 'T1' or 'W1'

Location: Alconbury Weald, Huntingdon
Architect: Allford Hall Monaghan Morris
Client/Owner: Urban & Civic
Structural Engineer: Peter Dann Consulting Engineers
Building Services Engineer: Flatt Consulting
Main Contractor/Builder: RG Carter Building Limited
Joinery Company & Wood Supplier: Eurban
Wood Species: Austrian Spruce

Located at the threshold between the residential and commercial zones of emerging Alconbury Weald, three- storey Alconbury Weald Club sits beneath two exaggerated roof canopies that create sheltered community spaces. The building’s structure is cross-laminated timber (CLT), using a system of 4.5 to 6m wide structural bays. The vertical order of curtain wall glazing and dark-stained timber cladding echo the neighbouring Alconbury Incubator building. However, the timber cladding runs vertically, in a slip-and-miss arrangement akin to a Scandinavian summer house. The building accommodates the offices of Urban & Civic, a public café, a meeting hall and a gym but its generous volumes and exposed finishes mean that it is able to adapt to new uses as the community continues to grow.