Contact Us: [email protected]

Marie’s Wardrobe

Marie’s Wardrobe
Interiors

Location: London
Architect: Tsuruta Architects
Structural Engineer: Webb Yates Engineers
Main Contractor/Joinery: Arobuild
Structural Consultancy: Entuitive Engineering
CNC Fabrication: Cut and Construct
Wood Supplier: Riga Ply
Wood Species: Latvian birch plywood

This 20th century house had fallen into disrepair and a complete reorganisation was required. The original large staircase made the circulation light and airy but its dominance compromised the entire layout. Timber was selected for the new staircase, wardrobe, windows and framework wall due to its natural qualities and flexibility. The perforated timber treads, risers and balustrade of the new staircase let light and air through, but in a more compact configuration. Traces of engraved e-mail dialogues between the client and architect appear on the stair stringer and handrail. Windows and a new plywood framework create a screen wall for two new bathrooms and a utility room, letting light flow into the stairwell. A large cantilevered steel balcony with timber storage underneath anchors the kitchen and dining room to the back garden.